Det finnes mange yrkesmuligheter innen luftfartsbransjen. Torghatten ASA og Widerøe AS er store aktører i norsk sammenheng, og byr på varierte og spennende muligheter for de som ønsker seg et yrke innen luftfart.

Salg- og servicemedarbeider

Når flyet lander ved stasjonen er det kort tid til rådighet til å få det klart og avgårde igjen. Det er ofte utfordrende i all slags vær og vind og med mange reisende. Som bakkepersonell i Widerøe AS har du en meget variert og utfordrende jobb. En servicemedarbeider er løsningsorientert, blid, hyggelig, hjelpsom og må kunne ta raske beslutninger når det kreves.

Flymekaniker

Som flymekaniker/tekniker i Widerøe AS har du en meget variert og utfordrende jobb. Det er viktig å være strukturert og ansvarsbevisst, og det stilles høye krav til faglig kompetanse. Jobben innebærer å arbeide med de mekaniske og elektriske system samt struktur og motor. En vanlig arbeidsdag kan gå ut på å utføre inspeksjoner, reparere og teste ulike system i flyet. Når jobben er ferdig signerer du for utført arbeid. Det vil si at det er du som står ansvarlig for det arbeidet du har gjort. Derfor er det viktig å være nøyaktig, strukturert og at du tar sikkerhet på alvor.

Kabinpersonale

Som kabinansatt i Widerøe AS har du en spennende og utfordrende jobb. En kabinansatt er serviceminded, løsningsorientert, blid og hyggelig. Du må også kunne ta raske beslutninger. Jobben innebærer at du i perioder må være borte fra familie og venner. Du kan lett få en uregelmessig døgnrytme, og det kan være en utfordring å delta på aktiviteter i privatlivet som går på faste dager og tidspunkt.

Pilot

Jobben som yrkesflyger kan by på mange utfordringer og er tidvis svært krevende. Det settes store krav til yrkesflygerfaget sammenlignet med privatflygere. For å kunne søke opptak til flygerutdanning må man ha fullført videregående utdanning, samt ha kunnskaper innen matematikk, fysikk og engelsk. I forbindelse med opptak blir man testet for fysisk og psykisk skikkethet. I tillegg til utdanningsmuligheter gjennom Forsvaret finnes det også gode kommersielle flyskoler både i Norge og andre deler av verden, spesielt USA. En utdannelse til pilot består av en kombinasjon av teori og praktisk trening. Teoretiske fag som flylære, aerodynamikk, meteorologi, navigasjon, lover og bestemmelser er fremtredende.

 

Se ledige stillinger i Widerøe her.