Bakgrunnen er at selskapet ønsker å gi de reisende en bedre og mer tidsriktig reiseopplevelse enn det som er tilfelle i dag. 

Dette er en merkedag og svært positivt, sier adm. dir Stein Andre Heringstad Olsen. Vår målsetning er å ha ferja i drift fra senhøsten 2016.

Beslutningen om nybygg er gjort ut fra en samlet vurdering av hva som er best for de reisende, og behovet for fornying av flåten. – Samtidig er dette en fergestrekning som kommer til å bestå i mange tiår framover, noe som er med på redusere risikoen for selskapet ved å investere i et nybygg, sier han.

Ordfører i Vevelstad Kommune Ken Richard Hansen, er svært fornøyd med beslutningen.

- Dette er en gledens dag for oss som bor her. Vi ser virkelig fram til å få den nye flotte fergen på plass. Vi har ikke vært fornøyd med tilbudet så langt, men at TTS tar denne investeringen på egen kappe, er et bevis for at de er et ansvarlig selskap som er opptatt av oss som bruker dette fergesambandet daglig, sier Hansen.

Nybygget som nå planlegges er utviklet av, Multi Maritime i Førde i tett samarbeid med Torghatten Trafikkselskap.

Fergen vil bli bygget ”værtett”, med et romslig bildekk med plass til 60 biler. 50 biler på hoveddekk og ytterligere 10 på en hengedekksløsning. Fergen vil få kapasitet til å frakte 6 fullastede vogntog.

Nybygget vil få en meget effektiv skrogform både med tanke på energieffektiv fremdrift og gode sjøegenskaper for maksimal komfort for de reisende. Det er også lagt stor vekt på gode sikkerhets- og manøvreringsegenskaper tilpasset bruk på Helgelandskysten.

Gående passasjerer får en dedikert sone på bildekk, som er direkte knyttet sammen med god tilkomst til salongdekket gjennom effektive trappeløsninger og heis. Salongen er spesielt utviklet for å gi passasjerene en trivelig reise. Dette innebærer panoramautsikt med store vindusflater, moderne kioskløsning og  soner med ulike stol- og bordløsninger som skal dekke alle reisendes ulike behov. Salongdekket vil i tillegg få store utvendige dekk i begge ender av salongen, med utvendige sitteplasser til passasjerer.

Fakta om fergen:

  • Total kapasitet på 60 personbiler
  • Eget hengedekk
  • Kan ta tre fullastede vogntog
  • Lukket ferge
  • Energieffektiv skrog
  • Passasjersalong med panoramautsikt og moderne løsninger
  • Egen sone for gående på bildekk
  • Store utvendige areal for passasjerer