Widerøe Ground Handling AS (WGH), et datterselskap av Widerøe, har inngått intensjonsavtale med SAS om å overta bakke-virksomheten til SAS i Norge på alle stasjoner bortsett fra Gardermoen. Med dette blir WGH Norges desidert største operatør på bakketjenester. Det medfører at WGH vil overta medarbeidere, utstyr og kontrakter på 14 flyplasser i Norge.  

- Denne avtalen gjør Widerøe Ground Handling til Norges største aktør innenfor bakketjenester på norske flyplasser, konstaterer administrerende direktør i Widerøe, Stein Nilsen.

- WGH har en enestående kompetanse i å drifte lokale og regionale flyplasser, og når vi nå slår disse kreftene sammen med alle de dyktige folkene i SGH er jeg sikker på at vi sitter med en solid vinnerformel, sier Nilsen.  Intensjonsavtalen har som forutsetning at alle medarbeidere overføres fra SGH til WGH, og prosesser med tillitsvalgte i de to selskapene vil starte umiddelbart for å finne gode løsninger for alle berørte medarbeidere.  

Det nye selskapet skal betjene både SAS, Widerøe og eksisterende kunder, men har også ambisjoner om å vokse på flyplassene de er etablert på. WGH har nylig inngått en avtale med Wizzair på Torp som en del av den strategiske satsingen på bakketjenester i Norge. 

- Med denne overtagelsen skal vi sikre en god drift for alle våre kunder, og et godt produkt ut til passasjerene på vegne av flyselskapene vi jobber for, sier Stein Nilsen.

- Det er en stor virksomhet, og både SAS og WGH ønsker å få gjennomført overdragelsen så fort som mulig, men det må skje uten at det går ut over det produktet vi leverer hver dag, sier påtroppende styreleder i WGH, Stein Nilsen. 

Denne avtalen bekrefter den strategiske satsningen Widerøe har besluttet. Styreleder i Widerøe Roger Granheim sier:
- Vi er godt fornøyd med at vi nå vil få på plass en avtale med SAS. Dette vil gi WGH et solid utgangspunkt for å kunne videreutvikle bakkevirksomheten.