450 busser tilsvarer en samlet strekning på ca. 7 km hvis man stiller bussene etter hverandre. I løpet av sommeren har vi startet opp 4 nye kontrakter med 385 nye busser, og til sammen fått ca. 450 nye ansatte.

Norgesbuss AS har startet opp anbudskontraktene i Rogaland, Nittedal og Sunnfjord, mens Trønderbilene har startet opp bussproduksjon i Valdres.

450 nye ansatte

187 nye busser er kjøpt inn til kontrakten på Nord-Jæren som har en ramme på fire milliarder kroner. Kontrakten omfatter nesten alt av busskjøring i Stavanger. I tillegg har oppstarten av bussproduksjon i Nittedal og Sunnfjord startet, og i følge administrerende direktør i Norgesbuss Atle Rønning, har oppstarten gått bra.

Hybridbuss i Fagernes

Produksjonen i Valdres hadde oppstart 20.juni og har en varighet på 8 år med mulighet for forlengelse i 2 år. Kontraktsverdien er på ca. 300mill. Anbudet innbefatter skolekjøring, bybuss på Fagernes, som er en hybridbuss, og langrutekjøring fra Fagernes til Lærdal og Gol. Dette har gitt selskapet 35 nye ansatte.

- Vi er meget godt fornøyd med å ha vunnet dette anbudet og ser fram til å videreføre det gode samarbeidet med Opplandstrafikk for å utvikle kollektivtrafikken i området på en god måte, sier Vidar Kjesbu, administrerende direktør i Trønderbilene.

Les mer om selskapene Norgesbuss og Trønderbilene på deres hjemmesider.